Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Elektrische vloerverwarming

Als je denkt aan elektrische vloerverwarming is de kans groot dat je hierbij denkt aan lekker warme voeten, maar ook aan een boel rompslomp wat betreft het aanleggen. Die ‘rompslomp’ is echter niet perse nodig. Vanaf nu kun je met behulp van vloerverwarmingsmatten zonder te hoeven breken, vloerverwarming aanleggen. Eenvoudig, snel en zonder rommel.

Wat zijn vloerverwarmingsmatten?

Elektrische Vloerverwarmingsmatten zijn dunne matjes van een aantal millimeter met daarin de verwarmingselementen verwerkt. De matten kunnen over een reeds bestaande tegelvloer of over een afwerkvloer worden gelegd. Hierdoor hoef je geen tegels weg te breken of een beton laag in te frezen. Vervolgens kun je hier gewoon weer een vloerbedekking overheen leggen. Deze manier van vloerverwarming is ideaal voor ruimtes zoals een toilet of een badkamer, waarbij je toch graag een verwarmde vloer wilt hebben, zonder teveel moeite.

Waarom elektrische vloerverwarmingsmatten aanschaffen?

Vloerverwarming is beter voor je gezondheid

Het klinkt misschien apart, maar vloerverwarming op zich is beter voor je gezondheid dan het gebruik van radiatoren. Door radiatoren zijn niet alles delen van je huis evenveel verwarmd en ze zorgen voor luchtcirculatie. Hierdoor komt er stof in de lucht terecht, wat vooral vervelend is als je last heb van allergieën. Bij vloerverwarming wordt het overal gelijkmatig verwarmd waardoor het overal even warm is. Daarbij is er geen sprake meer van luchtcirculatie en dus is er veel minder stof in de lucht aanwezig.

Het is makkelijk te installeren

Vloerverwarming aanschaffen hoeft lang zo lastig niet meer te zijn als eerst, toen er nog geen vloerverwarmingsmatten op de markt waren. Nu is het mogelijk iedere ruimte in je huis te voorzien van vloerverwarming zonder vloeren te hoeven uitbreken of in te frezen. De vloerverwarmingsmatten leg je over een reeds bestaand oppervlak heen en legt er weer nieuwe vloerbedekking overheen. Daarbij is er nauwelijks sprake van een ernstige ophoging van de vloer, zodat bijvoorbeeld je deuren niet aangepast hoeven te worden. Mocht je de matten zelf willen leggen, dan kun je dit het beste in twee dagen doen. De ene dag breng je de matten aan op de verlijmde ondergrond en de volgende dag breng je de nieuwe vloerbedekking aan. Hierdoor kun je gewoon over de vloerverwarmingsmatten heen lopen zonder dat ze verschuiven, terwijl je de nieuwe tegens hierop aanbrengt.

Snel en nauwkeurig

Doordat de elektrische vloerverwarmingsmatten vlak onder het oppervlak liggen, dringt de warmte snel door in de ruimte. Je hoeft niet lang te wachten op warme voeten als je bijvoorbeeld gaat douchen. Daarbij is de temperatuur van de vloer en /of van de omgeving makkelijk te regelen met een bijbehorende thermostaat.

Geschikt als bijverwarming en als hoofdverwarming

Elektrische vloerverwarming zijn verkrijgbaar in verschillende wattages. Hierdoor kun je kiezen of je de matten enkel wilt gebruiken als bijverwarming en dus maar een laag wattage nodig hebt, of dat je de vloerverwarming wilt gebruiken als hoofdverwarming. In dat geval heb je een hoger wattage nodig om genoeg energie te kunnen leveren om de ruimtes goed te kunnen verwarmen.

Geschikt voor natte ruimtes

Nog een groot voordeel is dat vloerverwarmingsmatten zeer geschikt zijn voor ruimtes die nog wel eens vochtig worden, zoals een badkamer. Ook op deze plek kun je met deze matten genieten van een aangename omgevingstemperatuur en lekker warme voeten.

Beter voor je portemonnee

Zoals al eerder gezegd, verwarmen vloerverwarmingsmatten de ruimte gelijkmatig. Hierdoor wordt de gewenste temperatuur veel sneller bereikt, dan met radiatoren, die enkel plaatselijk kunnen verwarmen. Je hebt in dit geval dus minder energie nodig, om een nog beter effect te verkrijgen. Dit is zeer goed voor je portemonnee, wat de aanschaf van vloerverwarmingsmatten zeer de moeite waard maakt. Daarbij heb je ook geen onderhoud meer nodig aan dure leidingsystemen, ketels en rookkanalen, als je kiest voor elektrische vloerverwarmingsmatten als hoofdverwarming. Je creëert hiermee ook nog eens extra ruimte in huis, omdat je geen radiatoren meer nodig hebt. Je bespaart een hoop geld en je kunt je huis beter en mooier inrichten

Related Posts

About The Author