Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Waar op letten bij de aanschaf van kunststof kozijnen?

Belangrijk is om eerst te beslissen of je vaste kunststof kozijnen wilt of draaikiepramen. De vaste variant kun je niet openen. De draaikiepraam kun je in twee standen zetten: 1) helemaal open of 2) half open. In ruimtes die extra inbraakgevoelig zijn kun je het beste kiezen voor vaste kozijnen. Het ventileren van de ruimte kan door middel van een ventilatierooster. Soms is er echter een draaikiepraam nodig: denk bijvoorbeeld aan een keuken.

Wat past bij jouw huis?

Kunststof kozijnen komen in vele verschillende soorten en maten. Zo kun je kunststof ‘customizen’ zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten look of voor verschillende kleuren (i.p.v. standaard wit). Mensen die in een oudere woning leven staan niet te springen om kunststof kozijnen te plaatsen. Men vindt dat het uiterlijk karakteristiek moet blijven en dat kunststof niet past bij oude woningen. Het is goed om te weten dat kunststof tegenwoordig ook goed kan isoleren. Dit gepaard met de vele mogelijke opties maakt kunststof kozijnen erg interessant.

Hoe zit het met de prijs?

Houten kozijnen waren vroeger veel goedkoper dan kunststof kozijnen. De prijs van hout is echter gestegen terwijl de prijs van kunststof is gedaald. Het argument dat hout beter isoleert is ook niet meer helemaal waar omdat er nieuwe technieken zijn ontwikkeld waardoor kunststof kozijnen even goed kunnen isoleren. Het enige nadeel is dat je kunststof niet zo makkelijk kunt repareren als hout. De prijs van kunststof kozijnen wordt bepaald door jouw wensen. Vergelijk daarom ook meerdere offertes van specialisten zodat je niet teveel zult betalen.

Related Posts

About The Author