Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Kunststof kozijn plaatsen

Mensen zijn nogal angstig als het aankomt op zelf kozijnen plaatsen. Dit is niet perse nodig, het is een lastige klus, maar met het nodige geduld kunt u prima zelf een kunststof kozijn plaatsen. Dit kan financieel zeer aantrekkelijk zijn, de kostenverdeling bij het plaatsen van kozijnen is ongeveer 60% voor de kozijnen en 40% voor de arbeidsuren (dit wijkt af per situatie). U ziet dat u dus 40% zou kunnen besparen op de kunststof kozijnen aanschaf en plaatsing.

De benodigde materialen voor het plaatsen van een kunststof kozijn

Wij gaan er van uit dat het oude kozijn reeds verwijderd is. Alvorens u kunt beginnen heeft u de volgende materialen nodig:

 • kit
 • purschuim
 • hamer
 • boormachine
 • schroeven
 • schroevendraaier (liefst elektrisch)
 • het nieuwe kunststof kozijn
 • stelkozijn
 • een handige kennis

U heeft alle materialen die u nodig heeft? Controleer dit voor de zekerheid nog een keer, materiaal missen tijdens het verbouwen kan grote hinder veroorzaken.

Aan de slag

 1. Alleereerst wordt het stelkozijn in de negge gemonteerd. Het liefst wordt het stelkozijn en aan de buitenmuur, de spouwlat en de binnenmuur gemonteerd. U heeft hier de boormachine nodig om de gaten te maken in de muren en spouwlat. Het bevestigen gebeurd met daarvoor bestemde pluggen en schroeven (steen of hout). Zorg ervoor dat het stelkozijn waterpas is, en dicht het zonodig af met purschuim.
 2. Controleer na het drogen van het purschuim of het stelkozijn nog waterpas is en of de hoeken overeen komen met de hoeken van het kunststof kozijn.
 3. Til het kozijn in de negge op de juiste plek. Als het kozijn eenmaal in de negge staat vraag u uw handige kennis om het goed vast te houden zodat u kunt controleren of de bevestegingsgaten van het kozijn overeen komen met de vestigingsgaten van het stelkozijn. (u wilt niet bij schroef nummer 4 er achter komen dat het niet goed uitkomt).
 4. Schroef het kunststof kozijn vast aan het stelkozijn.
 5. Bekijk het werk goed en controleer of alle schroeven goed zijn aangedraaid en of het kozijn makkelijk open en dicht kan, zo weet u dat er geen onnodige kracht wordt uitgeoefend op het kozijn.
 6. Dicht eventuele kleine gaatjes met (transparant) kit.

Het kunststof kozijn is geplaatst en u heeft ongeveer 40% bespaard op de kosten die normaliter in rekening worden gebracht voor het plaatsen of vervangen van kunststof kozijnen.

Related Posts

About The Author