Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Nieuwe vloer? Denk eens aan natuursteen

Als u verbouwplannen heeft, dan is het misschien nu het moment om te overwegen een natuurstenen vloer te nemen. Weliswaar een behoorlijke investering, maar als u bedenkt wat de mogelijkheden en de voordelen zijn, dan is dat het overwegen waard. Een hoogwaardige uitstraling en een jarenlange levensduur zijn nog maar twee van de voordelen.

Wat is natuursteen?

Voor een vloer van natuursteen wordt niet alleen gebruik gemaakt van afgekoeld vulkanisch materiaal lava en magma maar ook van versteend sediment uit zand, klei en kalk. Het is een natuurproduct wat betekent dat geen enkele natuursteen gelijk is. Natuursteen kan in drie groepen worden verdeeld: marmer, leisteen of graniet.

Een natuurstenen vloer van marmer, leisteen of graniet

Een marmeren natuursteen bestaat hoofdzakelijk uit kalk is kenmerkend vanwege de zichtbare aders, de unieke kleurschakering en luxe uitstraling. Het is zeer geschikt om toe te passen in combinatie met vloerverwarming. Een marmeren natuursteen is verkrijgbaar in wit- en grijstinten maar ook in rood of roze.

Een leistenen natuursteen is donker van kleur, heel hard en heeft een schilferachtige uitstraling. Het is iets goedkoper in de aanschaf. De steen is makkelijk splijtbaar en dus voor vele toepassingen geschikt. Ook hierbij is een combinatie met vloerverwarming mogelijk. Een vloer van leisteen is verkrijgbaar in de kleuren donkergroen, -grijs, -zwart en –bruin. Bovendien is een vloer van leisteen bestand tegen een normale gebruiksbelasting.

Een granieten natuursteen wordt gewonnen uit afgekoeld magma. Het is bijzonder slijtvast en kan tegen een hoge gebruiksbelasting. Deze natuursteen is verkrijgbaar in voornamelijk grijs-, zwart-, blauw-, rood- en geeltinten en geeft een regelmatige uiterlijk aan uw vloer. Ook dit soort vloeren kunnen in combinatie met vloerverwarming worden gemaakt.

Onderhoud van een natuurstenen vloer

Zoals gezegd zijn dit soort vloertegels gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Dat maakt het ook zo uniek. Waar u wel op moet letten, is dat het onderhoud ervan een vak apart is en dat hiervoor gedegen kennis voordat u aan de slag gaat, noodzakelijk is. Laat u hierover goed informeren.

Met een natuurstenen vloer zijn de toepassingsmogelijkheden eindeloos. Het is tijdloos, comfortabel, slijtvast en oersterk.

Related Posts

About The Author