Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Opslag huren voor verbouwen

Wat doe je wanneer je huidige woning niet meer aan je wensen voldoet, bijvoorbeeld omdat er een kleine op komst is of omdat je gewoon een wat ruimere keuken wilt? Juist, verhuizen of verbouwen! Helaas ligt verhuizen de laatste tijd niet echt meer voor de hand, de aanhoudende crisis heeft het verkrijgen van een hypotheek een stuk lastiger gemaakt. Veel mensen kiezen daarom voor de tweede optie. Vergeet alleen niet dat er bij het verbouwen van je woning een hoop komt kijken: wat wil je precies, welke vergunningen heb je allemaal nodig, met welke aannemer ga je in zee, welk budget is er voorhanden etc.? En heb je al nagedacht waar je de inboedel laat tijdens de kluswerkzaamheden? Tijdens de verbouwing staan de meubels vaak flink in de weg en het laatste wat je wilt is ze schade oplopen.

Tijdelijke opslag van de inboedel

Door gebruik te maken van een tijdelijke opslagruimte weet je zeker dat je meubels na de verbouwing nog in dezelfde staat verkeren als daarvoor én dat je je nek er niet over breekt. Er zijn nogal wat aanbieders van opslagboxen en het is vaak al mogelijk om er eentje te huren voor een periode vanaf twee weken. Het is verstandig om vooraf goed uit te zoeken welke huurtermijnen er precies worden gehanteerd en wat de opzegtermijn bedraagt, zo weet je zeker dat je niet onnodig huur betaalt terwijl de verbouwing al lang en breed is afgerond.

Ook is het voor sommige bezittingen van belang dat ze onder een bepaalde luchtvochtigheid en/of temperatuur worden opgeslagen, denk bijvoorbeeld aan elektronica en kunstobjecten. Vraag dus altijd na hoe dit precies is geregeld! Vaak kun je ook voor broze objecten beschermende beschermingsmaterialen als dozen, hoezen en noppenfolie krijgen. Daarnaast is het bij sommige aanbieders mogelijk ook om je spullen op te laten halen. Is dit niet het geval, dan kun je autohuur overwegen: je huurt er voor één dag een bestelbus om alles over te brengen en klaar is kees.

En hoe zit het precies met de verzekering van de opgeslagen spullen? Wat gebeurt er bijvoorbeeld in geval van diefstal of bij brand? Bij sommige aanbieders zijn je bezittingen standaard tot een bepaald bedrag verzekerd. Indien je ze voor meer dan dit bedrag wilt verzekeren kun je voor een aanvullende verzekering kiezen. Bij sommige verzekeraars valt je inboedel overigens gewoon onder je eigen inboedelverzekering, neem hiervoor dus altijd even contact met hen op.

Wanneer je er zeker van bent dat je spullen een goed onderkomen hebben gevonden kan de verbouwing eindelijk beginnen. Zodra de verbouwing is afgerond haal je alles weer op en zet je het weer op zijn plaats, onbeschadigd en wel.

Related Posts

About The Author