Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Schuifpui monteren

Met een schuifpui maak je de scheiding tussen je huis en je tuin zo klein mogelijk, daarnaast heeft een schuifpui ten opzichte van een deur het voordeel dat een schuifpui voor veel lichtinval zorgt. Wanneer je een goede schuifpui aanschaft heb je geen last van een drempel tussen je huis en je tuin. De schuifpui is in veel soorten en maten verkrijgbaar. De constructie van een schuifpui is zeer belangrijk omdat de ramen van een schuifpui aardig zwaar zijn. Een schuifpui met een solide profiel zorgt voor een optimale veiligheid. Wanneer je de schuifpui van isolerend glas voorziet kun je ook nog eens op je energiekosten besparen. Vergeet niet om de schuifpui van degelijk hang- en sluitwerk te voorzien zodat je schuifpui enigszins bestent is tegen inbraak.

Voordelen van een schuifpui

  • Een schuifpui maakt geen draai naar binnen of buiten waardoor de schuifpui zorgt voor ruimtewinst;
  • Een schuifpui zorgt voor extra lichtinval in het deel van je woning waar de schuifpui is geplaatst;
  • Door het plaatsen van een schuifpui wordt de grens tussen woonkamer en tuin kleiner waardoor je altijd optimaal van de tuin kunt genieten;

Schuifpuien zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar zo zijn er aluminium, houten en kunststof schuifpuien. Daarnaast zijn er ook hefschuifpuien en kiepschuifpuien.

De hefschuifpui

Een hefschuifpui werkt op basis van het hefboom mechanisme. Door het handvat van de hefschuifpui te bewegen gaast de hefschuifpui open en dicht. Daarnaast is het mogelijk de hefschuifpui op verschillende standen vast te zetten waardoor de schuifpui op verschillende kieren gezet kan worden. Het grote voordeel van een hefschuifpui is dat de rail van de hefschuifpui gelijk ligt met de vloer van je woning waardoor je geen last hebt van drempels tussen de woning en de tuin. De hefschuifpui is zowel in een houten, aluminium als kunststof variant te verkrijgen.

De kiepschuifpui

De kiepschuifpui is het meest geschikt voor openingen tot maximaal 3 meter en openingen waarbij de hefschuifpui de doorgang belemmert. De kiepschuifpui kan je zowel open als dicht schuiven als in de kiepstand zetten. Het grote voordeel van de kiepschuifpui is dat je met de kiepstand kan ventileren terwijl de kiepschuifpui verder is afgesloten waardoor het open schuiven niet mogelijk is.

Aluminium schuifpui

Een aluminium schuifpui heeft over het algemeen een strak uiterlijk waardoor een aluminium schuifpui bij uistek geschikt is om in een modern en strak vormgegeven woning te plaatsen. Een van de nadelen van een aluminium schuifpui is de lage isolatiewaarde, met wat extra materiaal is het overigens wel mogelijk om een aluminium schuifpui goed te isoleren. Een aluminium schuifpui is echter wel licht van gewicht waardoor deze schuifpui soepel open en dicht zal schuiven.

Voordelen aluminium schuifpui Nadelen aluminium schuifpui
Duurzaam materiaal Duurder in aanschaf dan een houten schuifpui
Onderhoudsarm Beschadigingen zijn lastig te repareren
Lichtgewicht Aluminium is niet te schilderen
Brandwerend Relatief lage isolatiewaarde

Kunststof schuifpuien

Kunststof schuifpuien zijn zowel met een strak als klassiek uiterlijk leverbaar. Het is zelfs mogelijk een kunststof schuifpui te voorzien van een houtnerf print. Door dat kunststof schuifpuien met zowel een strak als klassiek uiterlijk te leveren zijn is een kunststof schuifpui zowel geschikt voor een moderne, strakke als een oudere, klassieke woning. Een kunststof schuifpui heeft een goede isolatie waarde, zo isoleert een kunststof schuifpui ongeveer net zo goed als een houten schuifpui en dus beter dan een aluminium schuifpui.

Voordelen kunststof schuifpui Nadelen kunststof schuifpui
Duurzaam materiaal Duurder in aanschaf dan een houten schuifpui
Onderhoudsarm Beschadigingen zijn lastig te repareren
Goede isolatie Aluminium is niet te schilderen
Inbraakwerend

Houten schuifpui

De houten of hardhouten schuifpui is de meest gebruikte schuifpui van het moment. Wanneer je het besluit hebt genomen om een houten schuifpui te gaan plaatsen bedenk dat goed of je een hardhouten schuifpui wilt of niet. Een hardhouten schuifpui is over het algemeen duurder in de aanschaf dan een schuifpui van een andere houtsoort maar is wel veel duurzamer waardoor een hardhouten schuifpui een langere levensduur heeft. Een houten schuifpui heeft per definitie een betere isolatiewaarde dan een kunststof of aluminium schuifpui, maar er zit echter nog een groot verschil tussen de isolatie van een houten of hardhouten schuifpui.

Voordelen houten schuifpui Nadelen houten schuifpui
Klassieke sfeer Onderhoudsintensief
In elke kleur te schilderen Door temperatuursverschillen gaat het hout ‘werken’
Goede isolerende werking
Beschadigingen makkelijk te repareren

Related Posts

About The Author