Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Spanplafond

Het plafond is in veel huizen een probleem. Vaak bevat het plafond vochtplekken of scheuren maar in het merendeel van de situaties past het plafond niet meer bij het interieur van de woonkamer. Wanneer je een plafond wilt vernieuwen biedt het spanplafond uitkomst. Met een spanplafond is het mogelijk om alle leidingen netjes weg te werken. Een spanplafond is zowel geschikt voor de woonkamer als voor vochtige ruimtes waaronder de badkamer en keuken. Spanplafonds zijn in divers kleuren te verkrijgen zodat je plafond naadloos aansluit bij je interieur,

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond bestaat een uit opgespannen doek dat aan een frame is bevestigd. Middels het frame wordt het spanplafond aan de muur bevestigd. Doordat het doek van het spanplafond goed strak word gespannen zijn er in een spanplafond geen naden, kieren of vouwen zichtbaar. Het spanplafond kan afgewerkt worden met speciale sierlijsten langs de randen. Een spanplafond is zeer geschikt voor inbouwspotjes. Wanneer je inbouwspotjes in je spanplafond wilt moet je voordat het plafond wordt gelegd de locatie van de inbouwspotjes bepalen, wanneer de spotjes in het spanplafond zijn geplaatst kan dit achteraf niet meer worden aangepast.

Voordelen spanplafond

Elk spanplafond is een stukje maatwerk, hierdoor is het scheur en schilfervrij. Vanzelfsprekend is het spanplafond onderhoudsvriendelijk, het spandoek dat wordt gebruikt weert namelijk schimmel, algen en bacteriën.  Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een spanplafond kan de bestaande verlichting in het spanplafond worden geïntegreerd, daarnaast is het mogelijk het spanplafond van inbouwspots te voorzien. Een spaarplafond heeft ook nog eens een isolerende werking waardoor je na het plaatsen van een spaarplafond zelfs iets op de stookkosten zal gaan besparen.

Nadelen spanplafond

Het is van belang dat een spanplafond goed geïmpregneerd is voordat het wordt geplaatst. Een slecht geïmpregneerd plafond is levensgevaarlijk bij brand. Wanneer je onder het spanplafond veel rookt zal je rekening moeten houden met het verkleuren van het plafond. Een spanplafond is niet flexibel, wanneer de verlichting is ingebouwd is het niet mogelijk de verlichting te verhangen, daarnaast is het niet mogelijk om een hanglampen aan een spanplafond te monteren, de enige mogelijkheid voor verlichting zijn inbouwspots. Ook is een spanplafond gevoelig voor beschadiging. Een scheur in het doek zorgt voor complete beschadiging van het plafond.

Spanplafond monteren

Een spanplafond is alleen door een professionele partij te monteren. De kosten voor een spanplafond bedragen ongeveer 100 euro per vierkante meter. Het monteren van een spanplafond kan binnen en dag en tijdens het monteren van het spanplafond kunnen de aanwezige meubels zoals banken en kasten op hun plaats blijven staan.

Related Posts

About The Author