Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Trap bekleden

Is je trapbekleding versleten of ben je helemaal uitgekeken op het uiterlijk van je trap? Dan is het opnieuw (laten) bekleden van de trap de oplossing. Een diversiteit aan mogelijkheden is beschikbaar om je trap opnieuw te bekleden. Het bekleden van de trap kan onder andere met tapijt, siergrind, laminaat, traplopers en ook houten vloerdelen. Met deze mogelijkheden van trapbekleding is de trap geheel aan je eigen smaak en interieur aan te passen.

Trap bekleden met siergrind

Het bekleden van een trap kan met siergrind. Met siergrind is het echter alleen mogelijk om de traptreden te bekleden. De verticale delen van een trap krimpen/en zetten uit waardoor er scheuren in het siergrind kunnen ontstaand, het is hierdoor verstandig alleen de treden van de trap met siergrind te bekleden. De verticale delen van de trap kun je in iedere gewenste kleur schilderen waardoor er een mooi geheel met de siergrind bekleding ontstaat. De met siergrind beklede traptreden worden meestal afgewerkt met stijlvolle aluminium strips. Het bekleden van je trap met siergrind zorgt voor een moderne en slijtvaste uitstraling van je trap.

Trap bekleden met houten delen

Het bekleden van de trap met houten delen is alleen mogelijk voor de treden en stootranden. Houten delen als trapbkleding zorgen er voor dat je trap een unieke en houten uitstraling krijgt. Frans eikenhout is vaak de basis van de houten trapbekleding. Deze houtsoort heeft een uniek en robuust uiterlijk. Wanneer je de trap laat bekleden met houten delen kun je de trapbekleding regelmatig behandelen met een houten vloerolie waardoor de houtnerven nog beter tot hun recht komen. Wanneer je unieke trap wilt kies je voor het bekleden van je trap met houten delen.

Trap bekleden met overzettreden

Naast het gedeeltelijk bekleden van de trap met siergrind of houten delen kun je de trap natuurlijk ook helemaal laten bekleden met tapijt of overzettreden. Het bekleden van de trap met overzettreden wordt gedaan met een speciaal voor de trap geschikt laminaat. Door het bekleden van de originele trap met overzettreden krijgt de trap een slijtvaste toplaag met een strak uiterlijk. Bij het bekleden van de trap met overzettreden hoeft de originele trap niet gesloopt te worden waardoor deze klus weinig rotzooi oplevert. De trap kan zelfs geïsoleerd worden met geluiddempend materiaal zodat je het bijna niet hoort wanneer iemand op de trap loopt. Wanneer je een open trap hebt is deze met de overzettreden ook om te toveren tot een dichte trap en zelfs de verticale trapdelen kunnen met hetzelfde materiaal worden bekleed. Een trap bekleed met overzettreden is vrijwel onderhoudsvrij en dus uitermate geschikt in huizen met een groot gezin.

Trap bekleden met tapijt

Je kan natuurlijk ook de gehele trap met tapijt laten bekleden. Een trap met tapijt bekleed is ’s ochtends lekker warm aan je voeten maar is niet zo bestendig tegen slijtage als een trap bekleed  met siergrind, houten delen of overzettreden. Wanneer de originele trap al is bekleed met tapijt zal je eerst het bestaande tapijt van de trap moeten verwijderen. Hierbij blijven altijd lijmresten achter waardoor je met een verfbrander of tapijtlijm oplosser de overgebleven lijmresten zal moeten verwijderen. Als je alle lijmresten hebt verwijderd moet je de trap ontvetten voordat je hem opnieuw kunt bekleden met tapijt. Wanneer je de trap niet met tapijt wilt bekleden kun je er ook voor kiezen de kale trap op te schuren en vervolgens te verven, beitsen of af te lakken. Het opnieuw bekleden van een bestaande trap met tapijt en het schilderen van de trap zijn verreweg de goedkoopste oplossingen om een trap opnieuw te bekleden.

Related Posts

About The Author