Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Vochtproblemen oplossen

Vochtproblemen zijn de meest voorkomende problemen bij zowel nieuwbouw als bestaande huizen. Wanneer u last heeft van vochtproblemen moet u dit serieus nemen en alles doen aan het oplossen van de vochtproblemen. Vocht zorgt er niet alleen voor dat u last krijgt van schimmels, ongedierte of stank, dit zijn eigenlijk alleen de symptomen waaraan je herkent dat je last hebt van vochtige muren. Te veel vocht in je huis kan zorgen voor ernstige gezondheidsklachten. Te veel vocht zorgt niet alleen bij astmapatiënten maar ook bij mensen zonder allergie tot gezondheidsklachten. Vochtproblemen ontstaan in veel gevallen door onvoldoende ventilatie van het huis of onjuist aangebrachte isolatie. Vochtproblemen zijn er in een aantal soorten waaronder optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensproblemen. Deze vochtproblemen hebben elk hun eigen oorzaken, gevolgen en manieren voor het oplossen van de vochtproblemen.

Optrekkend vocht als vochtprobleem

Optrekkend vocht is te herkennen aan beslagen ramen, een muffe lucht, schimmels, behang en stucwerk dat loslaat maar ook stenen die afbrokkelen. Naast dat optrekkend vocht voor problemen in uw huis zorgt kan het ook voor een aantal gezondheidsklachten zorgen. Optrekkend vocht kan zorgen voor stijve spieren, allergische reacties, bronchitis en extra last van reuma en astma. Optrekkend vocht komt eigenlijk alleen voor wanneer het materiaal in verbinding staat met het grondwater. Dit betekend dat vochtproblemen als gevolg van optrekkend vocht zich meestal voordoen op muren tot maximaal twee meter boven de vloer. Heeft u last van beslagen ramen, een muffe lucht in huis, schimmels op de muren en behang/stucwerk dat loslaat? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk last van optrekkend vocht. Met het simpelweg opnieuw afwerken van de muren verdoezelt u het vochtprobleem voor slechts een korte tijd. Wil u echt van uw vochtproblemen af dan doet u er goed aan een in het verhelpen van vochtproblemen gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Dit bedrijf behandelt dan uw muren met een injectie van een speciale vochtwerende vloeistof. Deze vloeistof zorgt ervoor dat uw muren veel minder vocht optrekken dan voorheen waardoor u van het optrekkend vocht af bent.

Doorslaand vocht verhelpen

Naast optrekkend vocht kan ook doorslaand vocht voor problemen zorgen. Doorslaand vocht is zowel aan de buiten- als binnenmuur te herkennen. Laat het voegwerk van uw buitenmuur los en komen er barsten of scheuren in de stenen? Heeft uw buitenmuur een groene kleur door algen? Dan is de kans groot dat u last heeft van doorslaand vocht. U herkent optrekkend vocht ook aan behang dat van de binnenmuur loslaat, schimmels achter banken en kasten, een muffe lucht en een hoge luchtvochtigheid in uw huis. In de meeste gevallen ontstaat doorslaand vocht in de ‘natte muren’ aan de regenkant van de woning. De oorzaak van optrekkend vocht is vaak slecht voegwerk of erg poreuze stenen. Huizen zonder spouwmuur en huizen met een slecht of verkeerd geïsoleerde spouwmuur lopen een vergrote kans op vochtproblemen. Doorslaand vocht is goed te behandelen door bij voorkeur de buitenmuur te impregneren met een speciale vochtafstotende coating.

Vochtproblemen voorkomen

Zoals altijd is ook het voorkomen van vochtproblemen beter dan genezen. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om het ontstaan van vochtproblemen te voorkomen. Zorg ervoor dat uw huis voldoende wordt geventileerd. Door uw huis goed te ventileren stroomt de vochtige lucht naar buiten en komt de frisse lucht uw huis binnen. Probeer ook de temperatuur van uw woning ’s nachts niet beneden de 15 graden te laten komen. Bij 15 graden verdamp het vocht dat zich binnen uw woning bevindt.

Related Posts

About The Author