Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Wat kost een dakkapel?

Aan een woning kan altijd wel iets worden verbouwd of het nu nodig is of niet. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor een dakkapel te plaatsen, die moet zorgen voor meer ruimte en ook zorgt voor een hogere hoeveelheid natuurlijk licht. Zoals de meeste mensen weten is een dakkapel geen kleine investering. Je spreekt al snel over duizenden euro’s. In dit artikel op verbouwen-info.nl wordt in een notendop uitgelegd hoe de prijs van een dakkapel bij benadering kan worden berekend.

Kies je hout of kunststof?

Eerst moet je onderscheid maken tussen de verschillende soorten kapellen, want wordt een houten, kunststof of polyester dakkapel. Daarna moet worden gekeken naar het type kapel, want je hebt de keuze uit dakkapellen met een platdak, sleepdak of nokverhogend dak. Als laatste komt de breedte van de dakkapel pas aan bod.

Voor de kunststof dakkapel hoef je als consument het minste te betalen, want kunststof materialen en kozijnen zijn goedkoper dan de houten tegenhangers. Gemiddeld moet je voor een kunststof uitvoering dertienhonderd euro betalen per strekkende meter, dat is inbegrepen de montage en btw. Wel moet worden opgemerkt dat de prijs per strekkende meter niet van toepassing is op dakkapellen die kleiner zijn dan twee meter. Houten kapellen kosten vijf procent meer dan kunststof kapellen en voor een polyester dakkapel betaal je twintig procent extra.

Kosten nok verhogen

Wanneer het materiaal is uitgezocht kan worden gekeken naar het dak. De zojuist genoemde dakkapel prijzen gelden voor uitvoeringen met een platdak. Voor een sleepdakkapel, ofwel een dakkapel met een schuindak, die niet zorgt voor extra ruimtewinst, maar wel voor een hogere woningwaarde, moet dertig procent meer worden neergelegd. Dat lijkt veel, maar niet als je kijkt naar de nokverhogende types. Een verlegde nokdakkapel is een dakkapel, waarbij één gevel wordt verhoogd, deze kost vijftig procent meer en een nokverhoging kan het dubbele kosten van een platdak dakkapel.

Rekenvoorbeeld

Om het gemakkelijker te maken de prijs van een dakkapel zelf te berekenen, nu eerst een klein voorbeeld. Wat kost een kunststof verlegde nokdakkapel met een breedte van vijf meter? De standaard uitvoering van vijf meter kost 6.500 euro, dat betekent dat de nokverhogende uitvoering 9.750 euro kost.

Related Posts

About The Author