Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Zonnepanelen aanschaffen

De populariteit van zonnepanelen is de afgelopen jaren enorm gestegen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun eigen energie op te wekken. Dit omdat velen niet meer afhankelijk willen zijn van de als maar stijgende energieprijzen. Met zonnepanelen bent u dus niet alleen milieuvriendelijk bezig, maar u kunt ook nog eens jaarlijks honderden euro’s besparen op uw energierekening. Maar waar dient u op te letten als u besluit om zonnepanelen te kopen?

Is het dak geschikt?

Als u voor zonnepanelen kiest dan dient u er rekening mee te houden dat de panelen er minstens 25 jaar dienen te liggen. Gemiddeld heeft een rijteshuis 8 tot 14 zonnepanelen nodig. Het is van belang dat er geen schaduw op de panelen valt. Daarnaast is de ligging belangrijk. Panelen die op het zuiden gericht staan met een hellingshoek van 36 graden zijn bij uitstek ideaal. Hiermee behaalt u namelijk het maximale rendement uit de panelen.

De zonnepanelen zelf

De kwaliteit van de panelen zijn erg belangrijk. U wilt immers uw geld na pakweg 10 jaar terugverdienen. Dit kan alleen als u over kwaliteit zonnepanelen beschikt. In het verleden is het voorgekomen dat de panelen in de brand vlogen. Goedkoop is in dit geval ook duurkoop. Ga voor kwaliteit en geniet jarenlang van uw zonnepanelen.

De installatie

Naast de kwaliteit is de installatie ook belangrijk. De panelen dienen op het dak te worden bevestigd. En niet aan de dakpannen. Een stevige wind en uw mooie panelen vliegen eraf. Kies dus daarom voor een erkende installateur die kennis en ervaring heeft. Bekijk altijd op het internet referenties zodat u zeker weet dat u niet met de verkeerde partij in zee gaat.

Vergelijken: hoezo?

Gezien het feit dat de prijs van zonnepanelen enorm verschillen per installateur, is het verstandig om meerdere installateurs uit uw regio te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet teveel voor de panelen zult gaan betalen. Wij raden u daarom aan om eerste te vergelijken voordat u zonnepanelen koopt.

Related Posts

About The Author