Verbouwen? Vergelijk en bespaar!

Zonnescherm ophangen

Vooral in de zomer kun je nog al eens last hebben van warmte in je woning. Een warme temperatuur in je woning is te voorkomen met het ophangen van een zonnescherm. Door het ophangen van een zonnescherm kan je zelf bepalen of je de zon wel of niet in je woning binnen wilt laten. Er zijn twee soorten zonneschermen verkrijgbaar, het knikarmscherm en het uitvalscherm. Zowel het knikarmscherm als het uitvalscherm zijn in een handbediende als elektrische bedienbare variant verkrijgbaar.

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is een zonnescherm die je woning een goede bescherming tegen inval van zonlicht geeft. Het uitvalscherm zorgt in de zomer voor koele binnentemperaturen en aangename buitentemperaturen wanneer je onder het uitvalscherm zit. Het uitvalscherm is een zonnescherm dat alleen geschikt is voor ramen waarbij een vrije doorloop onder het zonnescherm niet noodzakelijk is. Het uitvalscherm bestaat uit zonwerend doek voorzien van een raamwerk met twee armen waardoor het zonnescherm tot een hoek van 90 graden kan kantelen. Het uitvalscherm is zonder en met cassette verkrijgbaar. Het is aan te raden voor een uitvalscherm met cassette te kiezen, de cassette beschermt het zonwerende doek tegen extreme weersomstandigheden waardoor het zonnescherm langer meegaat.

Knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat net wat robuuster is dan het uitvalscherm. Het knikarmscherm zorgt net als het uitvalscherm voor een goede bescherming tegen zonlicht. Door het ophangen van een knikarmscherm geniet je ook in de zomer van aangename temperaturen binnen in je huis. Knikarmschermen zijn bij uitstek geschikt voor het gebruik boven een terras. Het knikarmscherm heeft namelijk geen hinderlijke armen waardoor je vrij onder het knikarmscherm door kunt lopen. In vergelijking met een uitvalscherm is een knikarmscherm steviger waardoor deze beter tegen winderige omstandigheden bestand is.

Zonnescherm bescherming tegen zonnestralen

Een zonnescherm geeft je een goede bescherming tegen zonnestralen. De mate waarin het zonnescherm je beschermt tegen de zon hangt vaak af van de kleur van je zonnescherm. Wanneer je een lichtkleurig zonnescherm hebt beschermt deze je minder goed tegen de zon omdat een lichtkleurig zonnescherm meer UV-straling doorlaat. Een donker zonnescherm is te vergelijken met zonnebrand factor 50. Naast bescherming tegen de zon zorgt een zonnescherm ook voor een aangename temperatuur. Een zonnescherm houdt afhankelijk van de kleur 80 tot 95% van de warmte tegen.

Related Posts

About The Author